Schermles & Lestijden

Lesprogramma & Tijden

Lestijden

Maandag

Leraar: Jan Dirk Burger

17.30 – 18.30 uur
Introductiecursus jeugd van 8 t/m 11

18.30 – 19.30 uur
Voor jeugd vanaf 11 jaar

19.30 – 21.00 uur
Voor volwassenen

Lestijden

Dinsdag

Leraar: Pascal Kenter

20.00 – 21.30 uur
Voor volwassenen

Lestijden

Woensdag

Leraar: Jan Dirk Burger

Maandelijks privéles op afspraak en sparren clubleden

Lestijden

Donderdag

Leraar: Jan Snellen

18.00 – 19.30 uur
Voor jeugd

19.30 – 21.30 uur
Voor volwassenen

Een goed begin.

Proefles

Twee gratis proeflessen
Schermschool De Jordaan is een actieve vereniging in hartje Jordaan. We bieden training en coaching voor meer dan 30 leden. Van jong tot oud van recreanten tot wedstrijdschermers. De Schermschool telt 3 leraren van het hoogste niveau met ieder hun eigen manier van les geven.
Jordaan, Amsterdam

Locatie

Waar kan je ons vinden?

SCHERMSCHOOL DE JORDAAN
Gebouw De Palm
Palmstraat 34
1015 HS Amsterdam

De Schermsport

"Een actieve en gezellige vereniging in hartje Jordaan."

Sabel

De sabel is een slag- en steekwapen. Schermen met de sabel is voor zowel dames als heren een Olympische sport. Treffers kunnen toegebracht worden met de punt, de snijkant en de platte kanten van het wapen. Het geldig trefvlak bestaat uit de romp (boven het middel), het hoofd en de armen. Schermen met de sabel kenmerkt zich door een vlot wedstrijdverloop en veel aanvallen op de tegenstander. Alles boven de (denkbeeldige) gordel is raakvlak, exclusief de beide handen.

Degen

De degen lijkt het meest op het klassieke duelwapen. Schermen met de degen is voor zowel dames als heren een Olympische sport. De degen is ook een steekwapen en relatief onbuigzaam. Geldige treffers kunnen enkel toegebracht worden met de punt. Het geldige trefvlak beslaat het hele lichaam. Aanval en verdediging hebben een even belangrijke rol.

Floret

De floret is een steekwapen met een flexibele kling, dat oorspronkelijk als trainingswapen dienst deed. Omdat er tijdens het oefenen met sabel of degen te veel doden en gewonden vielen, werd de floret uitgevonden. Nu is schermen met de floret een Olympische sport voor zowel dames als heren. Geldige treffers kunnen enkel toegebracht worden met de punt. Het geldige trefvlak bestaat enkel uit de romp.