Schermschool

“Een actieve en gezellige vereniging in hartje Jordaan.”

De School

Schermschool De Jordaan is een actieve vereniging in hartje Jordaan. We bieden training en coaching voor ongeveer 70 leden. Van jong tot oud van recreanten tot wedstrijdschermers. De Schermschool telt meerdere leraren met ieder hun eigen manier van les geven.

Schermschool De Jordaan is lid van de Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond (KNAS).

Wie zijn wij?

scherm carousel11 (1) (1) (1)

scherm carousel10 (1) (1) (1)

scherm carousel9 (1) (1) (1)

scherm carousel8 (1) (1) (1)

scherm carousel7 (1) (1) (1)

scherm carousel6 (1) (1) (1)

scherm carousel5 (1) (1) (1)

De Zaal

Al sinds 1951 klinkt het gekletter van floretten, degens en sabels vanuit de zaal in de Jordanese Palmstraat. Vrijwel iedere doordeweekse avond worden tientallen leden van de schermschool op deze plek fanatiek getraind. Voor sommige leden is het schermen een uitlaatklep na een dag hard werken, voor andere, vaak jeugdige, leden een goed begin van een mooie schermcarriére.

En garde!

Het woord “Schermen” roept bij de meeste mensen associaties op met “De drie Musketiers”, schelmen in uitbundige kledij, hoeden met pluimen en veren, met flitsende degens, die hun geschillen beslechten op het scherp van de snede, slingerend aan lampenkappen of springend vanaf een balkon. 
 
Musketiers zijn dol op wijn en schone dames, maar de woorden “Fierheid en Trouw” hebben zij hoog in hun vaandel geschreven en het “Eén voor Allen – Allen voor Eén” zullen zij nooit verloochenen. Zo zijn de Musketiers! 
 
In de 20e eeuw is er veel veranderd. Het moderne schermen is een flitsende sport waarbij “Conditie, Techniek, Tactiek en Reactievermogen” een zeer belangrijke rol spelen. Tevens is het een sport waarbij de veiligheid van de schermer/sters gegarandeerd is door middel van de reglementen en de speciaal voor de schermsport vervaardigde kleding. 

De leraren

Momenteel geven 5 leraren les:

Jan Dirk Burger

Elise Butin Bik

Sabine van Knijff

Liset Reinecke

Bert van Til

De Schermschool in cijfers

Wij zijn ontzettend trots op de leerlingen die wij door de jaren heen hebben mogen begeleiden in het verbeteren van hun schermspel. Wij kijken uit naar nog vele mooie jaren en nieuwe gezichten.

Cursussen
K
Leerlingen
Trainers
+
Profs